neděle 27. července 2008

RC větroň FOX :-)

No, možná to někdo označí spíš za provokaci, ale je to tak - dodělal jsem RC úpravu dětské hračky. Technická data volné verze najdete zde, v RC verzi je vzletová hmotnost 55g. Na tomto lze demonstrovat neskutečný posun v RC vybavení - někdy kolem roku 1988 jsem se pohyboval kolem raket a všichni jsme obdivně zírali na hmotnost RC vybavení v raketovém kluzáku Phila Barnese 70 gramů, to že H. Youngreen údajně srazil hmotnost výbavy až na 52g bylo něco zcela nepochopitelného. No a dnes udělám model s kompletní vzletovkou 55g doslova se šuplíkového odpadu :-))
Ještě pro objektivitu dodávám, že nejsem v této úpravě zcela originální - okoukl jsem to na Slovensku při EuroCupu F5J, kde podobnou úpravu jeden účastník měl - jeho Fox měl dokonce vypínací vlečný háček a tak jsem ho večer tahal za EPP Piperem mého syna :-)

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Moc hezké
Šel jsem ještě o něco dál. Přidat motor(samozřejmně střídavý),ovladaná křidélka a směrovka byla práce na cca. 3hodiny. Lipolky 300mAh 2čl a z házedla ja malý akrobat. Létá moc pěkně, je stabilní a valmy obratný, ale nechce k mámu sklamání moc plachtit. To se ale dalo čekat.Případné dotazy na
sebek44@seznam.cz pošlu i foto.