sobota 28. června 2008

Větrné RCEJ v Mžanech

Tak jsem utrpěl první letošní porážku v RCEJ... Létalo se v Mžanech, bohužel mezi druhým a třetím kolem se velmi nepříjemně rozfoukalo a soutěž se stala malinko utrpením. S mojí lehoučkou Q10 to bylo vůbec nepříjemné, ale dělal jsem co se dalo, nakonec jsem ale skončil na nevděčném čtvrtém místě. As nejvíc mě mrzí zbytečné chyby v prvních dvou kolech, kdy jsem reálně mohl mít bez problémů dva výkony blízké k absolutnímu maximu, v reálu jsem ale skoro 50 bodů doslova promrhal. Při přečtení výsledkové tabule je ale jasné, že bych byl čtvrtý tak jako tak, rozhodly výkony i trocha štěstí v silném větru v posledních dvou kolech, kdy jsem se nakonec dostal na docela dobrých započtených 613 bodů, ale zkrátka a dobře se našli tři lidé, kteří nalétali čas blížící se maximu i v těchto podmínkách, nezbývá než jim pogratulovat. Ale i přes to si na zbytečné chyby musím dát pozor. 
Docela se ale dařilo synovi Martinovi - vlastně poprvé měl možnost se poměřit se sobě rovnými, sešlo se 5 žáků. V této kategorii Martin vyhrál a ani jeho absolutní výsledek nebyl nijak zlý, nezvládl jen poslední kolo, kdy už fičelo opravdu moc.
Nezdar motivuje víc než úspěch, tak jsem se rovnou pustil do údržby Q10.1, při které jsem odstranil některé nedostatky, které se během praktického užívání projevily. Uvidíme na další soutěži :-)

Žádné komentáře: