sobota 13. října 2007

Rozloučení se sezónou RCEJ

Se sezónou RCEJ jsem se rozloučil dnes v Horní Branné a to dokonce vítězně... Hodně zajímavá soutěž s extrémně komplikovanými termickými podmínkami - poměrně vítr, turbulence za lesem - žádná legrace. Můj "hybrid" ale létá prostě dobře, to se nedá okecat, slabinou byl dnes pouze pilot - kdybych nepřistával s prominutím jako naprostý idiot, tak jsem vyhrál poměrně drtivým rozdílem, takhle to bylo jen tak tak...
Za co bych ale naopak docela pochválil je fakt, že u mě pořád docela dobře fungují staré F3K návyky. V podstatě mě zachránily hned ve dvou kolech - v prvním kole jsem se chytil do stoupáku snad jen 15 metrů nad zemí a z této výšky jsem přidal k tragicky vypadajícímu letovému času skoro 2 minuty, v dalším kole zase zafungoval reflex na úzkou silnou bublinu - v asi 40ti metrech jsem letadlo nekompromisně postavil na ucho do extrémně utažené středící zatáčky a letěl do výšky jak ve výtahu - také to hodně pomohlo. Asi budu muset oživit mého Sharka F3K a zase vyrazit na pár soutěží házedel - opravdu to má mimořádně kladný vliv na nácvik termických manévru v menších výškách - velmi doporučuji!!!

Co dodat k RCEJ? V sezóně 2007 jsem letěl 4 soutěže klasické a 1 "polooficiální" na Písnici. Bral jsem 2 vítězství a 1 třetí místo, to není zas tak špatné na to, že mám pouze jeden model navržený čistě intuitivně bez přípravy a ani tréningu jsem tak moc nedal. Myslím si, že v sezóně 2008 budu s touto kategorií pokračovat, soutěže mi přijdou docela zábavné a člověk opravdu musí něco naplachtit, je to docela výzva.

Žádné komentáře: