neděle 7. října 2007

První test 2,4GHz FASST

Před pár dny mi dorazila nová hračka - Futaba 6EX 2,4GHz. Tentokrát to není pro mě, ale pro syna, potřeboval jsem pro něj nějakou jednoduchou počítačovou soupravu, kterou unese a tak jsem to spojil s testem nové technologie.
V neděli s tím syn odlétal celou soutěž RCEN s modelem Filip 400. Stručně řečeno bez potíží, na rovinu ale říkám, že nešlo o nějak extrémní podmínky. Já sám létal se Surprise 15 řízenou běžnou 35MHz daleko dále a taky bez jediného záškubu, takže to prosím nikdo neberte ve smyslu, "jak je to wifi super a klasika na nic"!! Každopádně ale základní funkčnost pro dosah ve vzduchu do cca 400-500m je ověřena, časem dojde i na divočejší testy.
Co se týče vlastní soupravy, tak je to docela hezké rádio, byť samozřejmě poměrně jednoduché. Upozorňuji ale, že 6EX 2,4GHz nemá (naštěstí) programově nic moc společného se známou 6EXA - má o volný mix víc a navíc jsou mixy víc ovlivnitelné, takže se dá elektrovětroň odladit docela hezky. Celkem nemám co vytknout, mohlo by to umět o trochu více, nicméně vše, co sliboval manuál, souprava splňuje, nenašel jsem žádný zádrhel.
Nicméně ale přeci jen jedna negativní poznámka - montáž přijímače resp. jeho antén do hotlineru opravdu bude problém, mají-li být antény ve vhodném úhlu vůči sobě, aby se minimalizovalo riziko výpadku. Příležitostně uvedu fotku instalace v Filipu 400 - i tady to je jistý kompromis a přitom v modelu je na elektrovětroň docela dost místa - tohle asi problém bude.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Prosím moc,kde bych tuto soupravu koupil? Jestli mužete tak mi to napište na muj mail Olsina.F@seznam.cz Děkuji mockrát

Anonymní řekl(a)...

Zdravím,protože jsem se v Kožlanech všiml že Váš syn létal na soutěži RCEJ se soupravou 2,4GHz,,která odpovídá po finanční stránce řadě mladým a duchodcům,kteří by rádi přešli na tuto frekvenci prosím zda by jste nemohl rozšířit Vaše a synovi skušenosti jaké jsou programové možnosti této soupravy.Popřípadě je porovnat třeba s OPTIC 6.Děkuji předem.