neděle 4. května 2008

Doplňky k nové verzi Q10

Nahromadilo se mi jak tady, tak poštou anebo diskusí ve fóru Mojehobby několik inteligentních dotazů (bez ironie - opravdu mají smysl), tak jsem se rozhodl odpovědi shrnout i takto veřejně...
Proč neřídíš směrovku? - Směrovku nepoužívám, protože Q10 točí naprosto perfektně i bez ní... Třeba u Siesty to nešlo, té ta směrovka vyloženě prospívá, ale u Q10 mi to přijde zbytečné - jak u té nové, tak u té loňské mutace. Nutná je samozřejmě razantní diferenciace křidélek!
V čem je tenhle trup lepší než ten od Leoše? - Trup je poměrně tuhý a navíc u prakticky všech trupů typu gondola/trubka je trochu ožehavé místo to napojení na trubku - u Leoše (míněna gondola Relax) to ještě celkem jde, ale třeba u Topmodelích trupů se to tam běžně láme. Tento problém u řešení od Ivana Hořejšího odpadá, hmotnostně je to tak nastejno. Esteticky nehodnotím, to mi přijde tak nějak nerozhodné, určitá boční plocha v zadní části by měla být v kroužení kladem, ale opět to nebude žádný převrat.
Co je to Icarex? - Cituji z webu www.horejsi.cz , s textem se plně ztotožňuji: Nažehlovací polyesterová tkanina nevídané pevnosti, o plošné hmotnosti pouhých 31 g/m2. Pásek o šíři 10 mm se dá stěží přetrhnout. Tkanina je typická viditelnou pravoúhlou mřížkou s roztečí cca 10 mm. Nažehluje se na povrch natřený např. lepidlem Balsaloc, vypíná se teplem. Nemusí se lakovat, jedna vrstrva laku je vhodná jako ochrana proti palivu.
Použitá pohonná jednotka? - Speed 400/4,8V, převod Hendrych PG22 5,23:1, vrtule Aeronaut 12,5x7,5, baterie Himodel 2s1300mAh 25C, regl JES020. Šikovný lehký a kupodivu i celkem levný je kužel z Topmodelu - viz zde.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Děkuji za detailní popsání modelu a vysvětlení některých nejasností.
Jaký má motor v této konfiguraci odběr?
Viktor