pondělí 4. února 2008

Náhradní baterie do 14MZ

Tak mám zase další knowhow k 14MZ... Objednal jsem u Lindingera náhradní baterii, zvolil jsem celkem přirozeně "third-party" typ. A když mi dorazila, tak jsem málem upadl - zatímco kód originální baterky mi nic neříkal, tak tato "noname" je označená jako NP-F550. To mě trklo a šel jsem hrabat ve skříni - no jasně, je to baterie do videokamer Sony... Takže mám jednak v případě potřeby do 14MZ baterie hned 3, navíc mám od Futaby lepší nabíječ na tyto baterie (ke kameře nebyl a musí se nabíjet v ní), přirozeně lze použít i opačně baterie z 14MZ do kamery :-)
No a přirozeně je tím i jasný zdroj - jde o typ, který najdete třeba na tomto odkazu... Baterie na odkazu je pouze s kapacitou 1850mAh, ale dělají se i 2200mAh, ta která mi přišla od Lindingera je 2000mAh...

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Pozor na Sony baterie za mrazu...
Futaba tvrdí, že používá v podobném futrálu jiné články. Já bych tomu docela věřil. U Sony packů pro velké kamery (tyhle malé jsem moc netestoval, může bý rozdíl v sériích)je velký problém s nízkými teplotami. Baterka změkne a může to jít dost rychle do kopru.. Pro jistotu otestovat.
Klobouk

Durino řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Durino řekl(a)...

Mne už pôvodný pack, prestáva slúžiť, tak som dokúpil nejaku noname NP550.. ale kapacita je tiež tak okolo 2000mAh. Rozdohol som sa to riešiť radikálnejšie... tu je výsledok:
helifreak.com