neděle 12. září 2010

Další soutěž RCEK - Lomnice n. Popelkou

Mám za sebou druhé vystoupení v roce 2010. A nutno říct, že na to, že letos vůbec nelétám to docela šlo :-)
Tentokrát jsem létal s Ambrosií, před soutěží jsem stihl i pár ladících letů, což se projevilo.
Na rozdíl od Písnice tohle byla soutěž se vším všudy - 24 soutěžících je velmi slušný počet. V kvalifikaci to bylo výborné polétání, ale termicky kupodivu dost těžké - nosilo sice prakticky v každém startu, ale dost nevyrovnaně. Obvykle bylo třeba oblétat "půl oblohy" a výjimkou nebylo chytání se v 30ti metrech. Podařilo se mi zaletět 4x1000 bodů, takže mě zaváhání v posledním kole už tolik nemrzelo, aspoň byl škrtací let :-)
A šlo se do finále. Finále se bohužel trochu nepovedlo kvůli počasí, udělal se totiž mrak, pod kterým to nosilo všude, takže rozhodovala jen doba chodu motoru a kvalita přistání. Nejlépe to odhadl L. Bednář, který vypnul o něco dříve než ostatní a jelikož neudělal chybu ani při přistání, tak zaslouženě vyhrál. Asi 10 bodů za ním byl J. Váňa, který mě porazil o pouhé dva body - no stane, tam už to bylo o sekundách. Následovali další, pokud se nepletu, tak se k 15ti minutám pracovního času dostali všichni.
Pořadatelé také odvedli dobrou práci, nebyly žádné problémy.

Akce jen potvrzuje můj názor, že RCEK pořádně "zhoustlo" a vyrovnalo se. Dobře létají prakticky všichni, slabých soupeřů je málo. A situace, kdy je míst ve finále značně méně než uchazečů o ně už jednoznačně nastala, konkrétně na této akci bych odhadl, že o 8 míst ve finále bylo reálných zájemců minimálně 14 a ani ti zbývající nebyli úplně bezzubí. Rozdíl mezi řekněme špičkou a průměrem je spíš ve vyrovnanosti výkonů a pak kupodivu i na přistání - zkažených přistání bylo docela dost, zejména s ohledem na jen velmi slabý vítr, který poskytoval velmi nezáludné podmínky. Ovšem je dost pravděpodobné, že bude ubývat chyb i v tomto směru...
Galérie snímků z akce je zde.

Žádné komentáře: